Malá vzpomínka na adventní koncert nadace a použití darů

Adventní koncert s Prague cello quartet

Tradiční adventní koncert, který uspořádala nadace dne 28. listopadu 2015 potěšil dárce na nový kostel unikátní hudbou čtyř mladých a vtipných violoncellistů z uskupení Prague cello quartet. Posluchače hudba různých žánrů v bravurním provedení těchto skvělých hudebních umělců nadchla tak, že aplaudovali ve stoje. Fotografie z koncertu jsou ke shlédnutí zde.

Děkujeme sponzorům koncertu – Městské části Brno-Líšeň a Ing. Ivanu Slavíčkovi z firmy AMCOBEX. Děkujeme také všem, kteří přispěli darem na nový kostel, ať už při vstupu do pokladny nadace nebo koupí výrobků skautů, skautek a maminek ze Saleska.

Jako dobrovolné vstupné a zároveň dar na kostel se vybralo 26 660 Kč, skauti, skautky a maminky ze Saleska (zbytek výrobků z Jarmarku pro radost) věnovali nadaci na nový kostel 13 358 Kč. Celkem byl tedy výtěžek z koncertu 40 018 Kč.
Výtěžek z Jarmarku pro radost, který se uskutečnil v listopadu o týden dřív byl 45 541 Kč. Tyto dary od mladých rodin za Saleska jsou celé uložené na stavbu nového kostela na speciálním podúčtu, takže se nikdo nemusí obávat, že by byly použity jinak, než je jejich účel. Nadace upřímně děkuje za veliké nasazení a obětavou práci těchto mladých rodin.

Nadace má stavbu kostela Ducha Svatého jako jedinou prioritu a bude všemi prostředky usilovat o co nejrychlejší přípravu a realizaci. Tomu podřídí vše. V květnu nadace uskutečnila tři roky plánovanou inzerci v Katolickém týdeníku, díky níž se vybralo na nový kostel o 1 055 tis. Kč víc než ve srovnatelném období předchozího roku. Celkem se v roce 2015 vybralo na nový kostel na darech od fyzických a právnických osob a sbírkou na koncertě 2 370 tis. Kč. Sbírky ve farnosti se však opět nekonaly.