PROJEKT SALVE DOKONČEN

PŘIJĎTE SE PODÍVAT 23. A 24. ŘÍJNA 2010

Projekt SALVE (Salesiánský Areál Líšeňské VEřejnosti), dostavba Salesiánského střediska mládeže v Brně-Líšni a hřiště pro kolektivní sporty, od jehož zahájení uplynul v září rok, je dokončen.

Pozvánka na otevření projektu SALVE

Celé dílo jsme od začátku svěřili mocné ochraně Panny Marie, Pomocnice křesťanů, proto naše vděčnost je vyjádřena také v názvu projektu – SALVE, REGINA.

Jedná se o druhou etapu stavby střediska mládeže. Celý areál umožní dětem, mládeži i všem zájemcům kvalitně využívat volný čas. Skýtá mnoho možností sportovních, vzdělávacích, kulturních a duchovních aktivit. Více o programech ve středisku na www.salesko.cz.

Projekt získal podporu z fondů Evropské unie. Investorem stavby je Salesiánská provincie Praha a finančním partnerem Nadace pro radost. Nadace se spolupodílí na financování částkou 8,7 mil. Kč z celkových 43,7 mil. Kč. Dotace z EU je 35 mil. Kč. Nadace již uhradila částku 4 mil. Kč z darů individuálních dárců, zbývá uhradit ještě 2 mil. Kč letos a zbytek, tj. 2,7 mil. Kč příští rok. Prosíme Vás o podporu na konto nadace u ČS: 2028748319/0800, abychom mohli našim závazkům dostát. Potvrzení pro daňový odečet Vám rádi vystavíme. Děkujeme.

Stavbu realizovala stavební firma RAPOS, s.r.o. z Holešova, návrh pochází z architektonické kanceláře Ing. arch. Libora Žáka.
III. etapa stavby a vrchol celého díla v Líšni bude kostel Ducha Svatého s domem komunity v blízkosti likusáku nad střediskem mládeže, kde má nadace v současné době kancelář a archiv.

Pozvánka na otevření projektu SALVE - rub

Těšíme se na setkání s Vámi v sobotu 23. října odpoledne a v neděli 24. října dopoledne při děkovné mši svaté v tělocvičně střediska na Kotlanově 13 v Líšni v 8:30 a následně při požehnání celého areálu provinciálem P. Petrem Vaculíkem. Přijďte si dílo prohlédnout a pobesedovat při kalíšku dobrého vína a ochutnávce líšeňských koláčků.